Groene inpassing PostNL

Groene inpassing PostNL

De gemeente Groningen heeft in 2016 het PostNL pand aangekocht namens Groningen Spoorzone. Dit pand wordt in 2018 en 2019 gesloopt omdat de busonderdoorgang op deze plek wordt aangelegd. Bovenop de busonderdoorgang wordt een parkachtig gebied ingericht.

Aanloop

De gemeente Groningen heeft in 2017 samen met een aantal direct aanwonenden plannen gemaakt voor de inrichting van de huidige PostNL-locatie. Het resultaat van deze sessies is een schetsontwerp met daarin een parkachtig gebied dat voor een deel bovenop de busonderdoorgang ligt. Het doel van deze inrichting is het aantrekkelijker maken van de overgang tussen het station en de woonbuurten.

Parkachtig gebied

Het groene gebied dat voor een deel bovenop de busonderdoorgang ligt is straks toegankelijk. Op verschillende hoogten worden terrassen aangelegd. De randen van de terrassen bestaan uit muurtjes op zithoogte. Het groen zorgt ook voor een natuurlijke afscheiding tussen het (bus)station en de woonbuurten. Het monumentale stationsgebied is straks wel zichtbaar vanaf het parkje.

Veelgestelde vragen

  • Wanneer wordt het parkachtige gebied op de busonderdoorgang aangelegd?

    Het parkje dat voor een deel bovenop de busonderdoorgang komt, kan pas worden aangelegd wanneer de busonderdoorgang klaar is. Kijk voor de huidige planning op www.prorail.nl/groningenspoorzone

  • Wat gebeurt er met de blauwe brug?

    De blauwe brug verdwijnt in de nieuwe plannen, omdat deze zijn functie verliest. Wanneer de reizigerstunnel er is, biedt dit een beter alternatief om de sporen te kruisen dan de brug.