10 juli 2018

Vernieuwde website Groningen Spoorzone

Vernieuwde website Groningen Spoorzone

Nieuwsgierig naar de plannen voor station Groningen? U leest het vanaf vandaag op onze vernieuwde website. Met deze website kunnen we u beter informeren over de plannen voor het stationsgebied. 

Sinds 2014 heeft de website van Groningen Spoorzone vooral verslag gedaan van de planstudie. In die periode kregen de plannen voor het stationsgebied steeds meer vorm. Nu komt de uitvoering steeds dichterbij. Bij De Vork in Haren is aannemer Oosterhuis in opdracht van ProRail al druk bezig met de voorbereidingen voor het nieuwe opstelterrein voor treinen en de aanleg van een archeologisch wandelpark. Ook in de stad wordt al gewerkt en worden aan de zuidzijde van het station panden gesloopt. De nieuwe website van Groningen Spoorzone biedt ons betere mogelijkheden u daarover te informeren. 

Deelgebieden en deelprojecten

Nieuw op de website zijn de deelgebieden. Het project Groningen Spoorzone is opgedeeld in vijf deelgebieden, namelijk station Groningen, station Groningen Europapark, opstelterrein De Vork in Haren, de zuidzijde van het station (Rivierenbuurt) en de noordzijde van het station (richting binnenstad). We hopen dat u hierdoor sneller relevante en specifieke informatie vindt over de deelprojecten waarmee u in uw directe leefomgeving te maken heeft. Verder leest u het meest actuele nieuws op de website en vindt u in de bibliotheek documenten die voor u relevant zijn.

Deelgebieden bekijken

Suggesties of vragen?

Heeft u suggesties om de website nog beter te maken? Die horen we graag! Mail ons of vul een contactformulier in.