Verplaatsing opstelterrein

Verplaatsing opstelterrein

Door alle ingrepen op station Groningen, blijft er te weinig ruimte over voor het huidige opstelterrein. Ook gaan er meer treinen rijden van en naar Groningen, waardoor meer ruimte nodig is. Daarom verplaatst het huidige opstelterrein naar De Vork in Haren.

Provinciaal inpassingsplan

Om de aanleg van het opstelterrein mogelijk te maken, is een Provinciaal Inpassingsplan opgesteld. Dit is een procedure die de bouw mogelijk maakt. Dit inpassingsplan is vastgesteld. Hierin staat ook de aanleg van een archeologisch wandelpark naast het nieuwe opstelterrein.

Live webcambeelden van de werkzaamheden bij De Vork in Haren

Live webcambeelden van de werkzaamheden bij De Vork in Haren

Uit het zicht

In het Provinciaal Inpassingsplan staat dat er naast het opstelterrein een aarden wal van vijf meter hoog komt. Deze wal houdt licht en geluid zoveel mogelijk tegen. Dankzij de wal is het opstelterrein ook in de winter nauwelijks te zien. Het opstelterrein wordt voorzien van ledverlichting, waarmee de omgeving zo min mogelijk last heeft van fel licht.

Veelgestelde vragen

  • Wanneer wordt het nieuwe opstelterrein in gebruik genomen?

    In 2019 start de aanleg van de sporen op het nieuwe opstelterrein De Vork in Haren. In 2017 en 2018 hebben we de ondergrond aangebracht. Naar verwachting nemen we in 2020 het nieuwe opstelterrein in gebruik. Dan is het huidige opstelterrein aan de zuidzijde van het station niet meer nodig en wordt dan opgeruimd.

Meer projecten bij Opstelterrein De Vork

Alle projecten