10 juli 2018

Werkzaamheden station Zwolle liggen op schema

Werkzaamheden station Zwolle liggen op schema

Vanaf 30 juni tot en met 15 juli werkt Strukton Rail in opdracht van ProRail in Zwolle aan forse verbeteringen voor het treinverkeer en de reizigers. Inmiddels zijn ze over de helft: nog 6 dagen te gaan. Alle werkzaamheden verlopen volgens schema. Vanaf 16 juli rijden de treinen rond Zwolle weer. 

Spoorsysteem verbeteren

De sporen en de wissels aan de oostzijde van station Zwolle worden aangepast. Elke trein heeft straks een eigen ‘baan’ van en in oostelijke richting. Dat zorgt voor een betere punctualiteit, want de treinen hoeven dan geen rekening meer met elkaar te houden. Straks kunnen meer treinen tegelijkertijd vertrekken en binnenkomen op station Zwolle. 

Bovenleidingen en perroncapaciteit

Tijdens de 16-daagse worden ook de beveiliging en de bovenleiding aangepast. Op verschillende locaties verwijderen en vernieuwen ze  duizenden draden. Daarmee is het spoorknooppunt straks beter aan te sturen en wordt alles aangepast op de nieuwe situatie. 

Als laatste werkt de aannemer aan perron 4, waar spoor 8, 9 en 10 op aansluiten. Dit perron wordt uitgebreid zodat straks de intercity van en naar Enschede kan rijden. De verbinding Zwolle – Enschede verbetert daarmee. 

Spoorplan Noord-Nederland

De aanpak van station Zwolle is onderdeel van Spoorplan Noord-Nederland. Door dit plan nemen de reismogelijkheden met de treinen naar het noorden flink toe, waardoor snellere verbinding in de regio en naar de Randstad ontstaan. De verbeteringen rond station Zwolle zijn de eerste stap in Spoorplan Noord-Nederland. Meer lezen? Kijk dan op www.prorail.nl/spoorplannoordnederland.