30 april 2018

Voorbereidingen sloopwerkzaamheden zuidzijde station Groningen gestart

Voorbereidingen sloopwerkzaamheden zuidzijde station Groningen gestart

De gemeente Groningen is begonnen met de voorbereidingen van de sloop van een aantal vrijstaande gebouwen in het gebied aan de zuidzijde van station Groningen. Het gaat onder andere om het PostNL gebouw (The Big Building), CareX (de Silo) en het Postharmoniegebouw. De sloop van de gebouwen is nodig om ruimte te maken voor de toekomstige werkzaamheden in het stationsgebied, zoals het verwijderen van de opstelsporen.

De sloopwerkzaamheden worden door aannemer Dusseldorp uitgevoerd. De eerste fase bestaat uit het verwijderen van asbest in het gebouw. Het grootste gedeelte van die werkzaamheden vindt inpandig plaats. Per 1 juni 2018 komen het Postharmoniegebouw en het PostNL gebouw leeg en zal ook daar met de sloopwerkzaamheden worden gestart. Het streven is om de sloopwerkzaamheden begin 2019 af te ronden.

Bij vragen over de werkzaamheden of bij overlast kan, ook ’s avonds en in het weekend, contact opgenomen worden met de aannemer, tel. 06-20746999. Tijdens kantooruren kan dat ook via 0544-488488, of met de heer Remco Andringa, directievoerder sloop van de gemeente Groningen, via telefoonnummer 14050.