7 oktober 2019

Studenten bezoeken Groningen Spoorzone

Studenten bezoeken Groningen Spoorzone

Woensdagmiddag 2 oktober was het even druk bij het Peerd van Ome Loeks. Studenten van Studievereniging (SV) Hestia verzamelden zich hier voor een rondleiding op en rond station Groningen om zo meer te weten te komen van het project. 

SV Hestia is de studievereniging voor de studies aan de Academie voor Architectuur & Built Environment aan de Hanzehogeschool Groningen. De activiteitencommissie van de studievereniging organiseert lezingen en excursies over projecten op het gebied van civiele techniek, bouwkunde en ruimtelijke ordening. Geïnteresseerde studenten kunnen op deze manier een kijkje nemen in hun toekomstige werkveld. Eerder brachten ze bijvoorbeeld bezoeken aan het Forum, de dijkverbetering in Delfzijl en organiseerden ze lezingen over Wildlands Emmen en het Suikerunieterrein. Dit keer mochten wij ze ontvangen.

Rondje Station Groningen

Met twee rondleiders en een boek vol impressiebeelden van het nieuwe station ging de groep op pad. Door de impressiebeelden naast de huidige situatie te leggen, kwam het nieuwe station al een beetje tot leven. 
Na de rondleiding ging het programma verder met een korte presentatie over het stedenbouwkundige aspect van het project. Want hoe passen al die plannen nou in de huidige opbouw van de stad? Hoe verbind je oud en nieuw met elkaar? En hoe zorg je ervoor dat fietsers, voetgangers, bussen en auto’s elkaar zo min mogelijk in de weg zitten? Deze vragen werden allemaal beantwoord.

Vol praktijkkennis naar huis

De studenten kregen de kans om al hun vragen te stellen, waardoor er een leuke en interactieve middag ontstond. ‘Veel onderwerpen uit de rondleiding en presentatie hadden raakvlakken met de vakken die we krijgen tijdens onze studies’, vertelde één van de studenten na afloop. Dat is natuurlijk leuk om te horen!

Groningen Spoorzone verzorgt vaker rondleiding op het station en deed dat ook in dit geval graag. Waarom? Daar zijn de rondleiders het over eens: ‘De studenten van nu zijn de medewerkers van de toekomst, het is mooi om ze tijdens zo’n middag een kijkje te geven in het werkveld waar ze voor studeren’.