29 oktober 2019

Inhijsen liggers bij Europapark op 4 november

Inhijsen liggers bij Europapark op 4 november

Om het extra perron op station Groningen Europapark te kunnen bouwen moet het tunneldek van de tunnel bij het station breder worden gemaakt. De funderingspalen voor de landhoofden van het tunneldek staan er inmiddels. Op maandag 4 november hijst Strukton daar drie grote betonnen liggers bovenop. Daar komt dan uiteindelijk een deel van het perron op te liggen.

Vrachtverkeer

De 20 meter lange betonnen liggers wegen 21,5 ton per stuk en worden met een grote kraan op hun plek gehesen. Die kraan komt op maandag 4 november rond 06:00 uur met groot transport aan op de bouwplaats en wordt daar opgesteld. De liggers komen per vrachtwagen en onder begeleiding rond 09:00 uur aan op locatie. De route die zij rijden is als volgt: afrit 39 Groningen-Zuid – Van Ketwich Verschuurlaan – Goeman Borgesiuslaan – Helperzoom.

Inhijsen liggers; voetgangers en fietsers enkele minuten geduld

Het hijsen van de liggers start om 09:30 uur. Op het moment dat er daadwerkelijk gehesen wordt houden verkeersregelaars fietsers en voetgangers even tegen. Dit gaat om enkele minuten per keer en er wordt rekening gehouden met vertrektijden van treinen. Naar verwachting zijn de werkzaamheden rond 13:00 klaar.