13 november 2018

Geslaagde Promotiedagen voor Groningen Spoorzone

Geslaagde Promotiedagen voor Groningen Spoorzone

Dinsdag 6 november en woensdag 7 november was Groningen Spoorzone aanwezig tijdens de Promotiedagen. Samen met Aanpak Ring Zuid, Aanpak Oosterhamrikzone, Groningen Bereikbaar en het OV-bureau vertelden we meer over de plannen om Groningen nu en in de toekomst bereikbaar te houden. 

Kleinste station van Groningen in Martiniplaza

Voor de gelegenheid hebben we de maquette van het station naar Martiniplaza verplaatst. Deze maquette laat zien wat de plannen zijn voor het stationsgebied, aan de hand van een animatie. In ongeveer 3 minuten laat de animatie zien wat er allemaal gaat veranderen bij het Hoofdstation.  

Oogvereniging op bezoek

Op dinsdag bezocht een aantal leden van de Oogvereniging de stand. De Oogvereniging is voor mensen die blind of slechtziend zijn of een oogaandoening hebben. Zij waren op speciale uitnodiging vanuit Groningen Spoorzone aanwezig om zich te laten informeren over de plannen voor het stationsgebied. De 3D-geprinte maquette vormde voor deze groep een uitgelezen kans om meer over het plan te weten te komen. 

Maquette bekijken

De maquette is inmiddels weer ‘thuis’ op station Groningen. U kunt de maquette altijd bekijken in het informatiecentrum op het Hoofdstation. Het informatiecentrum is gevestigd in de voormalig Free Record Shop naast de Etos, tegenover de Starbucks. 

De maquette waar een animatie de plannen voor het stationsgebied uitlegt.
Leden van de Oogvereniging die de plannen leren kennen.
Het informatiecentrum op station Groningen.