1 oktober 2018

Aanvoer grote kranen zuidzijde Hoofdstation

Aanvoer grote kranen zuidzijde Hoofdstation

In de week van 1 oktober komt er in het sloopgebied aan de zuidzijde van het station een grote kraan aan. Deze kraan is nodig om de sloopwerkzaamheden bij het PostNL-gebouw voort te zetten. De kraan is te groot en te zwaar om via de normale bouwroute te rijden. 

Het PostNL-gebouw wordt sinds juni 2018 gesloopt om ruimte te maken voor een nieuwe busonderdoorgang. Dit gebeurt in verschillende stappen. De afgelopen maanden is sloopaannemer Dusseldorp bezig geweest met asbestsanering en is het gebouw van binnen gestript. De komende maanden wordt de laagbouw gesloopt. Als laatste wordt de toren van het voormalig PostNL-pand verwijderd. 

Grote kranen voor de sloop

Eind november arriveert er nog een grote kraan aan de achterkant van het station. Deze kraan is nodig om de platen die aan de buitenkant van de toren zitten naar beneden te takelen. Als dat klaar is, hijst de kraan twee kleinere kraantjes naar boven om de toren verdieping voor verdieping te slopen. Ook deze kraan is te groot om via de bestaande slooproute te rijden.

Nieuwe plek luchtalarmsirene

Binnenkort wordt ook een paal geplaatst om de luchtalarmsirene aan te bevestigen. Dat is het alarm om grote groepen mensen te waarschuwen voor gevaarlijke situaties. Dit alarm zit nu nog aan de toren van het PostNL-gebouw Omdat de toren verdwijnt, moet er een nieuwe plek komen voor de sirene.