Werk aan weg en spoor in Groningen › Groningen Spoorzone

Werk aan weg en spoor in Groningen

donderdag 3 augustus 2017

Werk aan weg en spoor in Groningen

Er wordt flink aan de weg gewerkt om de Ring Zuid bij Groningen te verbeteren. Omdat er ook gevolgen zijn voor de spooromgeving gaat ProRail voor Aanpak Ring Zuid daarmee aan de slag. In verband met de werkzaamheden rijden er van 6 tot en met 13 augustus bussen in plaats van treinen.

 

Aanpak Ring Zuid

De gemeente Groningen, de provincie Groningen en het Rijk maakten samen een plan voor de ombouw van de zuidelijke ringweg, onder de noemer Aanpak Ring Zuid. De bedoeling is de doorstroming van het verkeer en de bereikbaarheid van bestemmingen in de stad te verbeteren. Meer informatie op de website van Aanpak Ring Zuid.
 

Gevolgen voor het spoor

Om deze verbeteringen op de weg te bereiken zijn er ook aanpassingen nodig in de spooromgeving. Zo wordt een onderdoorgang gebouwd bij de Helperzoom en worden er bij de Esperantokruising voorbereidingen getroffen voor een fietstunnel. Voor deze onderdelen van het project vinden in de zomer voorbereidende werkzaamheden plaats, zoals het intrillen van damwanden en het verleggen van kabels, leidingen en riolering.
 

Overweg

Omdat de werkzaamheden op het spoor zoveel mogelijk gecombineerd gedaan worden leggen we in deze zelfde zomerse periode een overweg aan bij het nieuwe opstelterrein (parkeerplaats voor treinen) in de gemeente Haren, bij de splitsing tussen de sporen naar Assen en Veendam/Weener. Vanaf 2020 staan daar treinen opgesteld. De nieuwe overweg is bedoeld voor machinisten en andere medewerkers van het spoor en daarom niet publiek toegankelijk. Meer informatie over de werkzaamheden zijn ook te vinden op deze website.
 

Busvervoer op Groningen-Assen en Groningen-Veendam/Weener

Van 6 tot en met 13 augustus rijden daardoor geen treinen maar bussen tussen Groningen en Assen en tussen Groningen en Veendam/Weener. Reis je in die periode met de trein van en/of naar Groningen? Houd dan rekening met extra reistijd en raadpleeg voor vertrek je reisplanner van je vervoerder.
 

Naar nieuwsoverzicht