Plannen voor opstelterrein De Vork (Haren) in nieuwe aflevering van 'Komen en Gaan' › Groningen Spoorzone

Plannen voor opstelterrein De Vork (Haren) in nieuwe aflevering van 'Komen en Gaan'

dinsdag 7 april 2015

Opstelterrein

Het opstelterrein achter het Hoofdstation wordt verplaatst naar De Vork, een plek in Haren, nabij het buurtschap Essen. Dat is nodig omdat er de komende vijf jaar het station wordt aangepakt om de treinverbindingen te verbeteren en meer treinen te laten rijden. Daarom worden meer sporen aangelegd en worden sporen doorgetrokken. En dankzij een nieuwe reizigerstunnel kunnen de perrons gemakkelijk bereikt worden. Het opstelterrein kan daardoor niet op de huidige plek blijven liggen. 'We praten met Bert Kassies, de projectmanager van ProRail, met Wim Meijer, een bewoner van het buurtschap Essen en met Thomas Sleyfer van de Milieuadviesraad Haren', aldus Margriet Westerhof - programmamaker van Komen en Gaan.

P+R Haren

P+R Haren staat bijna elke ochtend vol. Daarom komen er voor oktober 2015 vijfhonderd parkeerplaatsen bij, waarvan nu steeds 250 tijdelijke plaatsen al voorlopig worden opengesteld. Ook krijgt de hele P+ R een restyling, met misschien zelfs wel de gelegenheid voor een kopje koffie. Programmamaker Margriet Westerhof en haar collega's laten projectmanager Kees Muller aan het woord over wat er gaat veranderen en waarom. En ze volgen een gebruiker van de P+R.

Komen en Gaan

De serie 'Komen en Gaan' staat in het teken van bereikbaarheid en verkeer in en om de stad Groningen. Het is te zien na het OOG TV nieuws van 17.30 uur en Herestraat Helemaal. Het programma wordt vervolgens de hele avond doorlopend herhaald.
Naar nieuwsoverzicht