Studenten bedenken plannen voor Hoofdstation › Groningen Spoorzone

Studenten bedenken plannen voor Hoofdstation

dinsdag 17 juni 2014

Studenten bedenken plannen voor Hoofdstation

Opdracht

De studenten hadden van de faculteit Ruimtelijke Wetenschappen van de Rijksuniversiteit, het Urban Gro Lab en de gemeente Groningen de opdracht gekregen om een plan te maken voor de ontwikkeling van de zuidzijde van het Hoofdstation. Met de verplaatsing van  het rangeerterrein komt daar namelijk een gebied van twintig hectare vrij.

Winnaars

De jury was zeer onder de indruk van de wijze waarop de studenten hun plannen presenteerden: met video's, pitches en posters. De ideeën waren zeer uiteenlopend en de studenten hadden zich goed ingeleefd in mogelijke doelgroepen (toekomstige gebruikers, bewoners) voor het gebied. De uiteindelijke winnaar is het team ‘Green Avenue’ geworden. Zij hadden een compleet plan met veel diversiteit. Centraal stond de groene fiets- en looproute die het station met het Stadspark moet verbinden. De tweede plaats was voor 'Knowledge in Residence' en de derde plaats voor 'Creative Hub of the North'. Deze drie groepen presenteren hun plannen in augustus aan de projectorganisatie Groningen Spoorzone. 
Meer informatie
Naar nieuwsoverzicht