Onderzoek naar gebruik blauwe voetgangersbrug Hoofdstation › Groningen Spoorzone

Onderzoek naar gebruik blauwe voetgangersbrug Hoofdstation

maandag 1 juni 2015

Onderzoek naar gebruik blauwe voetgangersbrug Hoofdstation
Na uitvoering van de nieuwe plannen van Groningen Spoorzone, is het niet meer mogelijk via de blauwe voetgangersbrug de perrons te bereiken. Het ‘hart’ van het Hoofdstation schuift op en komt direct achter het monumentale stationsgebouw te liggen, waar een nieuwe voetgangerstunnel wordt aangelegd. Deze tunnel wordt voor reizigers de toegangspoort tot alle perrons en maakt een snelle overstap mogelijk. De tunnel verbindt het monumentale stationsgebouw met de nieuwe zuidentree. Zo ontstaat ook een doorgaande route tussen het stadscentrum ten noorden van het station, en de zuidelijk gelegen Rivierenbuurt. De nieuwe voetgangerstunnel is straks 24 uur per dag voor iedereen toegankelijk, ook zonder ov-chipkaart.

Uitgebreide enquête

In het voorjaar van 2014 zijn al op kleinere schaal reacties gevraagd op het eventueel verdwijnen van de blauwe voetgangersbrug. Deze reacties leverden een wisselend beeld op. Om die reden wordt er nu grondiger onderzoek uitgevoerd. De verbouw van het Hoofdstation start in 2018 en is begin 2021 helemaal afgerond. Voor het programma Komen en Gaan heeft de studentenredactie van Oog TV alvast een eigen ludiek onderzoekje gedaan naar het toekomstige gebruik van de blauwe brug. Dat is op dinsdagavond 2 juni te zien in het programma Komen en Gaan dat wordt uitgezonden na het OOG TV Nieuws van 17.30 uur en Herestraat Helemaal.
Naar nieuwsoverzicht